Beställ linser

En av de viktigaste funktionerna i första versionen av lojalitetsappen är Beställ linser. Genom att optikern aktiverar sina kunder för lojalitetsappen, ges kunderna en större möjlighet att fortsätta köpa linser från optikern, dessutom i rätt tid.

I Beställ linser finns bara de linser som optikern ordinerat kunden. Det gör det bekvämt för kunden som slipper hålla koll på saker som var senaste köpet gjordes, vad står det på receptet eller var har jag min senaste kartong linser.
 
En röd tråd genom hela processen med linser är att kunden ska ha ett giltigt recept. I kommande versioner kommer optikern kunna ställa in om en kund ska kunna göra en ny beställning linser utan aktivt recept, men i första versionen berättar appen bara hur lång tid det är kvar på receptet.

Om kunden klickar på Boka undersökning kommer sidan Boka tid att öppnas.
 
Det framgår tydligt vilka linser som är tillpassade för just den inloggade kunden. Produktnamnet på linserna kommer stå i rätt språk, baserat på vald språkversion. Valutaformatet följer optikern.

Kunden väljer enkelt antal förpackningar till höger respektive vänster öga och klickar sedan på Beställ.
 
Kunden väljer sedan det leveranssätt som passar för tillfället. Det är optikern som själv ställer in vilka leveranssätt som ska finnas tillgängliga i denna vy.

Efter valt leveranssätt visas betalkomponenten och kunden väljer betalsätt. Därefter visas en beställningsbekräftelse.